Het intelligente alternatief voor de behandeling van hard water in de industrie


DE PROBLEMEN


Kalkaanslag kost bedrijven jaarlijks miljoenen als gevolg van het stoppen van de productie, vroegtijdige vervanging van dure apparatuur en verhoogd energieverbruik. Bedrijven komen onder steeds meer druk te staan om niet alleen de kosten te reduceren en efficiënter te worden, maar ook om dit op milieuvriendelijke manieren voor elkaar te krijgen. Dit probleem wordt versterkt door de toenemende aandacht van het publiek voor milieu vraagstukken en de steeds uitgebreidere wetgeving op dit gebied.

DE OPLOSSING


Om dit dilemma te helpen oplossen zijn Scalewatcher-systemen ontwikkeld op basis van vele jaren van ervaring in het behandelen van kalk problemen over de gehele wereld. De apparatuur is  specifiek ontwikkeld om de moderne industrie te voorzien van een effectief en milieuvriendelijk alternatief voor chemische en mechanische voorkoming en verwijdering van kalkaanslag. Wanneer bedrijven hun problemen oplossen met Scalewatcher, merken deze dat aanslag kan worden voorkomen en dat oude lagen kunnen worden verwijderd, zonder de nadelen van de gebruikelijke methodiek. Naast het voorkomen van aanslag in waterboilers en koeltorens, heeft Scalewatcher ook aanslag problemen in compressors, installaties en machines met water toevoer, stoomketels, inkt verwijderingsinstallaties, vloeistofleidingen van papierfabrieken, condensors en airconditioning installaties geëlimineerd. Kalkaanslag, gipsaanslag en bacteriële vervuiling zijn voorbeelden van afzettingen die succesvol zijn behandeld met de Scalewatcher technologie.

Kosten van kalkaanslag

Stijgingspercentage van brandstofkosten door toenemende kalkaanslag in een gemiddeld watersysteem.

Het verwarmen van kalk kost geld

Een laag kalkaanslag op vlampijpen van een stoom ketel zorgt voor een hoger brandstofverbruik

Getest & bewezen

In 1989 zijn wij begonnen als de pionierden marktleiders op het gebied van elektronische waterconditioners voor huishoudens en in de industrie. Sindsdien zijn er vele apparaten met goed resultaat geïnstalleerd in de volgende industriële sectoren;
Papierfabrieken - Staalfabrieken - Voedsel en drank Chemische industrie - Suikerraffinaderijen - Olieproductie Afvalwaterzuivering - Slachthuizen - Energiecentrales Cementfabrieken - Kabelfabrieken - Kunststofgieterijen Textielfabrieken - Gemeentelijke watervoorzieningen Grote gebouwen - Scheepvaart.


Belangrijkste voordelen en besparingen

 • Onderhoudsvrije werking
 • Lage bedrijfskosten
 • Voor installatie hoeft het productieproces niet te worden gestopt.
 • Bespaart water, brandstof en energieverbruik
 • Investering snel terugverdient
 • Minder productieverlies door minder onderhoud
 • Milieuvriendelijk
 • pH wordt gestabiliseerd en er worden minder chemicaliën gebruikt.
 • Minder corrosie.
 • Roodachtig water wordt helder.
 • Roest wordt omgezet in magnetiet.
 • Slijm in warmtewisselaars of koeltorens verdwijnt.
 • Oppervlaktespanning van water neemt af.
 • Zeer kleine sporen H2O2  worden gevormd.
 • Op energie: warmwaterketels, stoomketels, chillers, warmtewisselaars
 • Op water: koeltorens, sprinklersystemen, stoomketels

Bescherm apparatuur,reduceer onderhoud & productieverlies, voorkom & elimineer aanslag

Waterverwarmers - Koeltorens - RO systemen - Pompen Ventielen - Ketels - Radiatoren - Irrigatie & Nevelsystemen - Warmtewisselaars  -  Pijpleidingen - Gemeenten Oliekoelers - Koelers - Vlampijpen - Beluchters -  Oliepijpleidingen - Condensors - Centrifuges -  Bandpersen - Verstopping door schelpdieren -  Gasreinigers - Compressors.


GOEDE SERVICE -  ONDERSTEUNING & ERVARING

Het effectief ontwikkelen en ondersteunen van nieuwe technologie vereist kennis van de toepassing. Het succes van Scalewatcher is te danken aan onze toewijding sinds 1989 ten aanzien van het elimineren van aanslag. Nog belangrijker is dat deze ervaring is verkregen door direct samen te werken met klanten uit alle sectoren van de industrie. Veel toepassingen vereisten dat de Scalewatcher apparaten op maat werden gemaakt voor de afzonderlijke behoeften van de klant, b.v. veilig gebruik in explosieve atmosferen, of voor de behandeling van vloeistofstromen met andere mineraal-ionen zoals ferro-aluminium, sulfaat, calcium-oxalaat, silicaten, zeewater, etc.