Wij hebben de FryWatcher onafhankelijk laten testen.
Levensduur verlenging fituurvet/olie met minimaal 100%.
Veilig frituren en beter voor uw gezondheid.
Wetgeving en voedselveiligheid
Vanwege het belang voor de volksgezondheid, zijn al geruime tijd nationaal en internationaal diverse instellingen als toezichthouder betrokken bij de voedselveiligheid:
· Voedselcentrum
· RIKILT
· Wageningen University & Research (WUR)
· Nederlandse Voedsel– en Warenautoriteit
Uit onderzoek door RIKILT / WUR, is met het gebruik van de Frywatcher het volgende geconstateerd:
· De Anisidine dat ontstaat door verhitting van frituurolie/vet, is veel lager.
· Acrylamide ontstaat bij het verhitten van friet, er blijkt dat minder Acrylamide ontstaat.
· De vluchtige verbindingen ( Aldenyden / Ketonen) boven de friteuse zijn sterk verminderd.
· Door de toepassing van de Frywatcher gaat het vet meer dan 100% langer mee en wordt uw inkoop
van het vet gehalveerd.
André de Jong: Om een belangrijke bijdrage te leveren aan het milieu, de gezondheid en de winstgevendheid van ons bedrijf, zijn wij deze test aangegaan. Wij zijn zeer tevreden met de uitkomsten van het testen van de “Frywatcher” die we in de maand september 2016 hebben gedaan.
Door het testen zijn we bewuster geworden van wat er met vet/olie allemaal gebeurd. We hebben geleerd “hoe nog beter om te gaan met het vet/olie”, wat zo wie zo besparingen met zich meebracht betreffende de levensduur van het vet/olie.
Verantwoord frituren:
Door verantwoord te frituren hebben wij met de inzet van de “Frywatcher” de levensduur kunnen verdubbelen waarbij de TPM-waarde dan aangeeft het vet te vervangen.
Als we frituren op de traditionele wijze, merken we na de 6-7e dag dat het vet geoxideerd is en de vetstand in de frituur-unit laag is.
De kracht van de “Frywatcher” is, dat deze het vocht (hydrolyse) aanpakt, waarmee de geleidingswarmte direct zijn werk doet op de friet en de snacks. Geen vetopname in de friet en snacks. Het zorgt ervoor dat de vetstand op niveau blijft, minder oxidatie (geen oxidatieresten op de friet) en de viscositeit (dit na 14 dagen). Temperatuur moet terug naar 165-170 C, dit geeft op z’n minst dezelfde werking t.o.v. het frituren op traditionele wijze.
André de Jong, directeur-eigenaar
Qualified Sales
Uw praktische professional
voor duurzame oplossingen
Onze core business is uw gemak:
Maximaal duurzame oplossingen, met minder vervuiling en tegen lagere kosten.
Als praktische professional voor duurzame concepten is ons motto: "Wij pakken het aan!"
Qualified Sales
Raad van Europalaan 43,
2625 PA Delft,
Tel: (085) 303 67 51
KVK nummer: 72579994
Openingstijden:
Maandag tot met donderdag 09.00 - 17.00 uur
Vrijdag Gesloten