Referentie & onderzoek


 

 

   

    Wij hebben de FryWatcher onafhankelijk laten testen.

 

    Levensduur verlenging fituurvet/olie met minimaal 100%.

 

    Veilig frituren en beter voor uw gezondheid.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wetgeving en voedselveiligheid

 

Vanwege het belang voor de volksgezondheid, zijn al geruime tijd nationaal en internationaal diverse                instellingen als toezichthouder betrokken bij de voedselveiligheid:

 

· Voedselcentrum

 

· RIKILT

 

· Wageningen University & Research (WUR)

 

· Nederlandse Voedsel– en Warenautoriteit

 

Uit onderzoek door RIKILT / WUR, is met het  gebruik van de Frywatcher  het volgende geconstateerd:

 

· De Anisidine dat ontstaat door verhitting van frituurolie/vet, is veel lager.

 

· Acrylamide ontstaat bij het verhitten van friet, er blijkt dat minder Acrylamide ontstaat.

 

· De vluchtige verbindingen ( Aldenyden / Ketonen)  boven de friteuse zijn sterk verminderd.

 

· Door de toepassing van de Frywatcher gaat het vet meer dan 100% langer mee en wordt uw inkoop

 

  van het vet gehalveerd.

 

 


De Theetuin in Rijsoord kiest voor de “frywatcher”. André de jong(dga): de “FryWatcher” heeft zich bewezen!


 

André de Jong: Om een belangrijke bijdrage te leveren aan het milieu, de gezondheid en de winstgevendheid van ons bedrijf, zijn wij deze test aangegaan. Wij zijn zeer tevreden met de uitkomsten van het testen van de “Frywatcher” die we in de maand september 2016 hebben gedaan.

 

Door het testen zijn we bewuster geworden van wat er met vet/olie allemaal gebeurd. We hebben geleerd “hoe nog beter om te gaan met het vet/olie”, wat zo wie zo besparingen met zich meebracht betreffende de levensduur van het vet/olie.

 

 

Verantwoord frituren:

Door verantwoord te frituren hebben wij met de inzet van de “Frywatcher” de levensduur kunnen verdubbelen waarbij de TPM-waarde dan aangeeft het vet te vervangen.

 

Als we frituren op de traditionele wijze, merken we na de 6-7e dag dat het vet geoxideerd is en de vetstand in de frituur-unit laag is.

 

De kracht van de “Frywatcher” is, dat deze het vocht (hydrolyse) aanpakt, waarmee de geleidingswarmte direct zijn werk doet op de friet en de snacks. Geen vetopname in de friet en snacks. Het zorgt ervoor dat de vetstand op niveau blijft, minder oxidatie (geen oxidatieresten op de friet) en de viscositeit (dit na 14 dagen). Temperatuur moet terug naar 165-170 C, dit geeft op z’n minst dezelfde werking t.o.v. het frituren op traditionele wijze.

 

 André de Jong, directeur-eigenaar

  • De Frywatcher doet zeker zijn werk!!    
  • Is een financieel aantrekkelijke stap
  • Minder milieubelastend(MVO)
  • Minder vetopname en oxidatie, dus beter voor de gezondheid   
  • Dit is als verantwoordelijke een belangrijke stap om een bijdrage te leveren aan het milieu en de gezondheid 
  • Een ontwikkelingsstap die ik iedereen kan aanraden voor z’n bedrijf.